пятница, 16 октября 2009 г.

Individuaalne ülesane

Oma ülesanneks valisin selline teema nagu igapäevane toidu valmistamine.
See tundub mitte ainult huvitava teemana, kuid ka sellena, mis on võimalik igapäevases elus rakendada. Lisaks iga õhtu mõtlen mis valmistada perele, ja tahaksin midagi, mis ei võüta palju aega, oleks maitsev ja mulle kogu aeg on tahe, et keegi midagi soovitab ja annaks kasulikud märkud, kuna ei omandatud mina veel kulinaaria kogemust piisavalt.

Siis tekkis mõte kasutada blogi selleks, et luua veebikeskond, mis on täies retseptidega, mis kogu aeg täiendavad tavaliste inimeste poolt, kus on võimalik registreeruda kasutajana ja siis mitte ainult lugeda retseptid, kuid ka lisada oma retseptid ja kommenteerida teiste inimeste retseptid, küsida lisainfot. Kõik retseptid on pakutavad piltidega , kommenteerida saab igaüks registreeritud kasutaja, lisada ka.

Oma idee realiseerimiseks valisin Livejornal.com. Miks nimelt sellise tarkvara? Sest natuke kasutasin seda ja nüüd täiendasin oma teadmised, kuna lisaks oma accountile tegin ka grupp web_cook ka juurde. Mulle meeldib nii lihtne registreerumine, kui ka lisarakendusi selles süsteemis. Näiteks on võimalik luua LJ Messenger, kuhu saavad kuluda kõik selle süsteemi sõprad. Näiteks need web_cook grupi kasutajad, kes opmavahel pidevalt suhtlevad, saavad mitte oodata soovitust, kuid küsida kohe, kui see tark pea on online=)))).

Ja veel üks väga mugav vahend on Semagic, mis võimaldab kirjutada mitte internetis, kuid eraldi programmiga,mis on Wordi sarnane, aga rohkem meenutab blogi redaktori kuid samal ajal palju mugavam.

Meeldib ka see, et Livejournal võimaldab kasutada ka käsu ,mille abil on võimalik esileheküljel panna pilti ja kirjutada Loe edasi... ja ülejäänud pikk jutt piltidega on võimalik panna selle cut-i all, mis võimaldab omakorda kiiremini postid läbi vaadata ja leida sobivat ja siis juba kui tekib huvi selle pikema jutu lugeda eraldi ja kommenteerida, korrigeerida, küsida jne.

Üldse meeldib mulle Livejournal.com selliste võimalustega, mis ta pakub ja sellega et koguaeg täiendab ja annb võimaluse kasutajatele omavahel erinevate viisidega suhelda ja oma postid sisestada.

Minu individuaalne ülesanne siin. cliki lingi palun!=) Plahvatust ei tule!=)Õpimaastik

14 комментариев:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Huvitav teema ja lihtne ning toimiv skeem.
    Hinne 9 p

    ОтветитьУдалить
  3. Väga hea seletus vahendite valikule! Skeem oli esitatud konkreetselt ning piisavalt kommenteeritud - see oli arusaadav ka ilma toetava jututa.

    Minu poolt 10 punkti.

    P.S Ma loodan, et retseptid tulevad eestikeelsed, siis saab minust selle lehekülje igapäevane külastaja.

    ОтветитьУдалить
  4. Väga hea idee. Soovitan retseptide piilumiseks ka toidutare.ee keskkonda.
    Sain sinu esitlust kuulates jälle mõnest heast keskkonnast selgema pildi ja tean nüüd ise kasutada või teistele soovitada.
    9 p.

    ОтветитьУдалить
  5. Hea teema ja tõesti vajalik igapäevases elus.
    Esitlus oli päris hea: kõik kommenteeritud, seletatud, isegi näidatud kus, mis ja kuidas töötab. 10p.

    ОтветитьУдалить
  6. Minu meelest skeem on väga arusaadav ja esitlus oli hea. 10 punkti minu poolt

    ОтветитьУдалить
  7. Väga huvitav teema, skeem on selge. Ise ka tegelen kodus toidu valmistamisega kogu aeg. Sinu idee võib tõsiselt olla väga kasulik. Seda aitab aega päästa ja leida maitsvat retsepti, mis on juba äraproovitud. 10p

    ОтветитьУдалить
  8. Teema valik üllatas meeldivalt ning töö tehtud hästi.
    Skeem põhjalik ja seegi väga positiivne et teostus juba paistab :)

    Minupoolt hindeks 10p

    ОтветитьУдалить
  9. Traditsiooniline hobi ja huvitav idee. Skeemi väljanägemine meeldib ka. Edu! 9 p.

    ОтветитьУдалить
  10. Väga hea skeem! Ise küll suurem kokkaja pole,aga Sinu töö on huvitav. Mulle tõesti meeldis.
    Ja tänu Sinule jälle üks uus keskkond tutvumiseks - LiveJournal: 10 punkti

    ОтветитьУдалить
  11. Annan endale 10 p :)

    Miks? Sellepärast, et tunnen et sain uue kogemuse, mida otsisingi õpilepingu koostamisel ja täiendasin juba olemasolevad teadmised.
    Sain teada kuidas paremini LiveJournalis võimalik mitte ainult isikliku blogi teha kuid ka grupi oma, saanud huvitava kogemuse skeemi koostamisel.=)))

    ОтветитьУдалить
  12. Mõnus igapäevaselt kasulik asi ideeks ja mulle meeldib, et oled iga vahendi/ keskkonna kohta ka kirjutanud oma arvamuse. Sellepärast panen 10 p

    ОтветитьУдалить
  13. Kohe näha, et asjaga on vaeva nähtud. Tulemus on loogiline, lihtne ja toimiv :D. Minu poolt 10p.

    ОтветитьУдалить